Geschiedenis

In 1959 vestigde M. Bazen zich in Brielle. Hij had een zeer brede interesse voor schilderkunst en cultuur. Al snel vertegenwoordigde hij verschillende kunstschilders, waaronder M.L. Middelhoek. Het inlijsten van de kunstwerken maakte hem in de loop der jaren, ‘een lijstenmaker met smaak en visie’. Zijn klanten en kennis van oude prenten en landkaarten brachten hem in contact met gemeentelijke archieven en specialisten op dit gebied.


In 1970 kwam Jan Bazen bij zijn vader in de leer. Het vak is hem dan ook met de paplepel ingegoten. Het bedrijf groeide uit tot een ontmoetingsplaats voor iedereen, die antiquarische prenten, etsen en kaarten een warm hart toedraagt. Het zeer brede assortiment in de winkel zal een liefhebber doen watertanden.

Inmiddels is de lijstenmakerij een begrip in binnen- en buitenland. Al het inlijstwerk vindt in eigen atelier plaats. In de winkel treft u, naast een groot assortiment oude prenten, etsen, kaarten en gravures, een zeer uitgebreide collectie lijsten van hoogstaande kwaliteit, in zowel moderne als klassieke uitvoering en in de kleur die u maar wenst. Daarnaast kunt u kiezen uit verschillende kleuren passepartout kartonnen en diverse soorten glas.

Lijstenmakerij Jan Bazen is gespecialiseerd in het inlijsten van onder andere oude prenten, etsen, kaarten, gravures, borduurwerken, posters, foto’s, etc. Wij verzorgen het inlijstwerk voor zowel particulieren als bedrijven. Wij maken ook schilderijen schoon, reinigen ook oude etsen en gravures en ook voor lichte restauraties van gravures en etsen kunt u bij ons terecht.